Woensdag 2 december stond uiteraard grotendeels in het teken van Sinterklaas! Alle leerlingen kregen weer een les leesvaardigheid van meester Joey. Hierbij ging het over thuis, het thuisgevoel, huizen en wie er in welk huis woont. Groep 6 t/m 8 heeft met juf Marloes gefilosofeerd over of Sinterklaas wel of niet bestaat. Wat maakt voor jou de echte Sinterklaas echt en een nep Sinterklaas nep? Aan de hand hiervan gingen we allemaal afbeeldingen langs met verschillende Sinterklazen. Aan de hand hiervan konden we zien dat de “echte” Sinterklaas een Sinterklaas is met een lange baard, een mijter, een tabberd en is vooral niet te opvallend gekleed. Maar… 5 december lopen er allemaal mannen op straat met lange witte baarden, een mijter en de tabberd van Sinterklaas. Die noemen zich ook Sinterklaas. Hoe kan ik dan beweren dat Sinterklaas niet bestaat?! Het was een mooi onderwerp om over te filosoferen. Met groep 1 t/m 5 ging filosofie ook over Sinterklaas, maar dan over vragen als: “Gelooft Sinterklaas ook in Sinterklaas?” en “Hoe kunnen we zorgen dat we met z’n allen Sinterklaas in Spanje vieren?”. Juf Loes heeft met de muziekles met Sinterklaasliedjes gezongen. Groep 6 t/m 8 gaf hiervan een presentatie aan groep 1 t/m 5. Daarna ging groep 1 t/m 4 ook Sinterklaasliedjes zingen en mochten ze gebruik maken van allerlei muziekinstrumenten. ’s Middags was het weer tijd voor het landenproject. Hierbij werden er Eiffeltorens gesoldeerd, leerden de kinderen welke dieren er in Nederland leven, werd het borrelplankje van de kunstgroep met mozaïek versierd en er werd uiteraard gekookt in Sinterklaasthema: versierde chocoladeletters! De kookgroep heeft zich dus verdiept in de patisserie. Met een banketbakkerszoon in ons midden, durfde juf Loes dit wel aan. We hebben een Sinterklaasfudge gemaakt. Juf Loes heeft altijd het kookgerei en de ingrediënten klaar staan, maar deze keer stonden we voor het probleem dat er op school geen blikopener was om het blikje gecondenseerde melk te openen. Gelukkig werd dit probleem opgelost met spijker en hamer en konden we verder met de lekkernij. Het geheel moest 2 uur opstijven in de koelkast, dus het resultaat kon de volgende dag pas worden geproefd.