Breek in de week dag 2 november 2022

De dag startte met onze jaarlijkse lampion crea voor Sint Maarten. Het tweede deel van de ochtend stonden lees- en rekenactiviteiten centraal. s’Middags was er talentontwikkeling en waren alle kinderen ergens anders bezig met hun eigen talent. Zo waren er kinderen op het VMBO het Schylger Jouw voor techniek. Werd er gebakken in het Breeklokaal, een eigen game gemaakt en kwam er iemand schilderles geven.

kernconcept verbinding

Met de hele school maken wij een groepswerk. Iedereen maakt een gi-ga-groene kubus. Aan de ene kant komt je lievelingsboek aan de andere kant iets wat je met het eiland verbindt.

Breek in de week dag 26 oktober 2022

Vandaag was de eerste Breekdag na de herfstvakantie. Juf Hanna was op school om vanuit de bibliotheek een mooie leesactiviteit te geven. Ze had ook weer een mooie verzameling nieuwe boeken mee voor in onze schoolbieb.

Vanuit de bovenbouw ging er een groep naar het Schylger Jouw voor hun talentontwikkeling techniek. De andere bovenbouwers waren in het bos. De middenbouw was te gast in het Wrakkenmuseum ter ere van de Zeeliedenherdenking.

b

Gorgeldorp op Terschelling

Samen met alle kinderen werd er vandaag een vakantiedorp voor de Gorgels gemaakt! We doen namelijk mee aan de Gorgelwedstijd en we hopen dat we winnen want dan komt Jochem Myjer bij ons langs op school. Er werden huisjes, picknicktafels en stoeltjes gemaakt. Maar ook een parkeergarage, een vliegveld, een speeltuin en een speciale boot voor de Gorgels.

 

 

 

 

Breek in de Week dag 5 oktober 2022

Vandaag kwam, in het teken van de Kinderboekenweek, het Behouden Huys op bezoek. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Gi-Ga-Groen en naar aanleiding daarvan werd er aan de kinderen een verhaal verteld over allerlei groene zeemonsters. Na het verhaal gingen de kinderen zelf aan de slag en tekenden hun eigen zeemonster.

 

 

Breek in de Week dag 31 augustus 2022

In samenwerking met de Waddenzee werd ons Breekjaar geopend. Alle kinderen verschenen om half 8 op de Waddendijk om vervolgens samen op excursie te gaan. De excursie werd afgesloten met een ontbijtje. Eenmaal op school hebben alle kinderen, juffen en meester samen gewerkt aan de verjaardagskalender. ’s Middags hebben de kinderen in kleine groepjes allerlei spelletjes op het schoolplein gedaan waarbij samenwerking centraal stond.